top of page
  • Вікторія Шпітко

Разом для найкращого Інтернету

06 лютого 2024 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”. Це вже 21-й День безпечного Інтернету. Метою Дня безпечного Інтернету є поширення знань про безпечне та відповідальне використання цифрових технологій для дітей та молоді. Більш того, це запрошення для всіх до шанобливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.

Учителі інформатики Інгулецького району провели уроки, де говорили на цю тематику.

Задля підвищення інформаційної компетентності учасників освітнього процесу, створення сприятливих умов для підготовки молодого покоління до життєдіяльності в інформаційному суспільстві, забезпечення захисту дитини від шкідливих інформаційних впливів, акцентування уваги на важливості безпечної поведінки у Всесвітній мережі вчителями інформатики Вікторією Шпітко та Данилом Ткачуком проведено уроки-квести. Це дозволило не тільки перевірити наявні знання, але й значно їх розширити та поглибити в цій важливій області.


Учителем КГ №102 Катериною Черниш в рамках проведення міської просвітницької акції #ЛайкоманіяSTOP!" був проведений тренінг з елементами гри для учнів 2-Б класу  "Безпека в Інтернеті: правда чи міф?"


Учителем КГ №102 Ольгою Тимофєєвою було проведенні наступні заходи для гімназистів: «Готівкові та безготівкові гроші», «Правила платіжної безпеки. Види шахрайства», «Поради з кібербезпеки та схеми шахрайства у воєнний час».


Учитель КГ №73 Лілія Арінкіна провели бесіду з учнями 5-х класів щодо онлайн-безпеки дітей та молоді в позанавчальний час, надала поради батьківській громаді щодо підвищення обізнаності про загрози інформаційного середовища.

 



Учителем КГ №100  Анастасією Маковецькою були проведені заходи з безпеки онлайн. З учнями початкової ланки проведено бесіди «Крок в історію. Як зʼявився інтернет?», «Безпека дітей в інтернеті». З учнями 8-9 класів проведено онлайн-заняття з елементами тренінгу «Персональні дані в цифровому просторі». Здобувачі освіти ознайомились  з поняттям «право на приватність» у цифрову еру, зробили самоаналіз власної поведінки онлайн, визначили позитивні й негативні наслідки публікування персональної інформації онлайн. Проведено бесіду «Онлайн-загрози під час війни: як захистити себе?» зі здобувачами освіти 5-7 класів. Ознайомились з інформацією, щодо актуальних ризиків в цифровому середовищі (спілкування з незнайомцями, надсилання фото, виконання таємних завдань в інтернеті, шантаж та маніпулювання, вказування геолокацій та використання цих матеріалів злочинцями); створили чіткий алгоритм дій аби не піддаватись паніці; обговорили який контент не можна публікувати під час війни; аналізували новини, вчились відрізняти правду від фейку.





2 перегляди0 коментарів
bottom of page